Bookbot

The Giant Pandas of Wolong

Parámetros

  • 298 páginas
  • 11 horas de lectura

Más información sobre el libro

The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.

Compra de libros

The Giant Pandas of Wolong, George B. Schaller, Pan Wenshi, Hu Jinchu, Zhu Jing

Idioma
Publicado en
1985
Encuadernación
(Tapa dura)
Te avisaremos por correo electrónico en cuanto lo localicemos.

Métodos de pago

Nadie lo ha calificado todavía.

Título
The Giant Pandas of Wolong
Idioma
Inglés
Publicado en
1985
Formato
Tapa dura
Páginas
298
ISBN10
0226736431
ISBN13
9780226736433
Serie
Descripción
The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.